For blot små 2 år siden måtte Nina tage afsked med sin mand, Steen. Steen begyndte i 2011 at vise tegn på demens, og hverdagens simple gøremål blev så småt en udfordring. De kommende år op til Steens død bar tydligt præg af sygdommen. I dag beskriver Nina den bekymring og uvished hun blev ramt af, da hun blev opmærksom på at hendes mand have fået demens.

”Jeg har haft en fornemmelse af, at der er sket nogle ting med Steen … han havde ændret lidt adfærd, og var blevet sådan lidt vredladen …“

Som pårørende er det nemt at komme til at stå alene med de store ændringer der sker i ens liv. I dette tilfælde har plejepersonalet en uvurderlig rolle i forhold til at skabe – og genetablere livskvaliteten. Dette gælder både livskvaliteten hos den demensramte såvel som hos de pårørende.

Vi lancerede derfor i sidste uge og i dag de første 2 af 5 nærværende kortfilm. Her fortæller Nina om hvordan hun håndterede den sidste og svære tid sammen med sin mand. Vi håber at vi kan hjælpe med at sætte et større fokus på de personer, som lever med demens tæt inde på livet.

At høre Ninas personlige historie har været en rørende oplevelse, og at hun har tillid til, at vi deler den videre, er vi taknemmelige for. Hvis du vil høre Ninas historie, kan du finde den her på hjemmesiden eller følge med på vores Facebookside.