For få dage siden forsvandt en mand med demens fra et plejecenter i Nordjylland. Han blev desværre fundet død. Det har medvirket til fornyet fokus på brugen af GPS i kommunerne.

Stella Care er landets mest innovative GPS sporings virksomhed, der foruden en konstant udvikling af apps til mobilen også løbende arbejder på at lave GPS trackerne mindre og med længere batterilevetid. Det er vigtigt, at vi hele tiden holder trit med udviklingen, så borgeren, plejepersonalet og de pårørende altid får den nyeste og mest brugervenlig teknologi til sikringen af den demente person. Det er en af Stella Cares grundværdier.

Flere medier har spurgt os, hvordan man kan sikre sig, at de demente altid har deres GPS tracker med dig. Det kan du læse om i disse artikler.

JydskeVestkysten
BT
Fyens

Ud over størrelse og udformning af GPS trackerne handler det også om, at der i kommunen er en klar politik på området samt at ansvaret er placeret hos en eller flere personer i kommunen. Kommuner med en klar politik på området og med ansvaret defineret oplever sjældent problemer i forbindelse med brugen af GPS til personer med demens.