Den 28. marts fyldte Stella Care fem år. Som et hvert andet barn ved 5 års alderen har vi lært at gå og løbe, og vi opsøger hele tiden nye udfordringer, så vi kan udvikle os.

For nylig besluttede vi, at næste udvikling skulle starte med et brainstormingsmøde. Tirsdag morgen i forrige uge gik det løs. Men inden vi fortæller om dagen, skruer vi først tiden langt tilbage.

Historien om Stella Care - Rasmus 1Rasmus’ verden så dengang en del anderledes ud. Han var ansat som antennemand, og han var rimelig tilfreds med sit arbejde. Mest fordi det bestod af at hjælpe andre mennesker.

Historien om Stella Care - Rasmus 2En varm sommerdag skulle Rasmus som sædvanlig på kundebesøg, og som så mange gange før fandt opgaven sted oppe på et loft. Her lå Rasmus alene og klemt sammen mellem kløende rockwool og viklet ind i snoede antenneledninger. I dette øjeblik, med svenden dryppende ned af panden, besluttede han sig for, at der skulle ske noget nyt med hans arbejdsliv. Han ville være ingeniør. Derfor satte Rasmus sig igen tilbage på skolebænken.

Her mødte han Søren, der også gerne ville være ingeniør. Søren og Rasmus fandt hurtigt ud af at de fungerede godt sammen, men der skulle vise sig at gå nogle år, før de besluttede sig for sammen at jage deres drøm og fremtid.

Søren havde siden sin barndom jagtet enhver mulighed for at udfolde sin tekniske hjerne. Gennem årene fik flere af hans forældres ejendele en teknisk opgradering. Det var alt fra græsslåmaskiner til husets tyverialarmer. Projekterne var altid lærerige og spændende, men en dag blev det ifølge Sørens mor lidt for spændende.

Fordi familien boede på landet, var der én ting som gav familien frihed, nemlig deres bil. Derfor lavede Søren en bilalarm som skulle give forældrene tryghed mod at deres frihed skulle blive stjålet.

Men tryghed blev det ikke til i denne omgang. På en søndagstur, hvor musikken spillede og stemningen var høj, bredte der sig i bilen pludselig en mørk sky af røg. Sørens bilalarm havde kortsluttet et panel. Røgen og lugten af brændt plastik kvalte hurtigt stemningen i bilen, og i en periode måtte Søren love at holde sine tekniske ambitioner væk fra familiens dyreste ejendele.

Siden foråret 2009 har speederen igen været i bund for Sørens projekter. Og da Søren og Rasmus begynder at diskutere GPS tracking, og de ting man kunne forbedre, begynder tankerne for alvor at blomstre.

De vil give personer med demens ”frihed til at glemme”. Denne frihed skal gives gennem en GPS enhed, så personen med demens nemt kan bevæge sig rundt. GPS enheden skal sikre, at personen altid kan findes i de situationer, hvor han eller hun ikke selv vender hjem.

De ville stifte en virksomhed, som skulle hedde Stella Care og deres GPS tracker skulle hedde Care Tracker. Søren og Rasmus skrev ned, at den kommende Care Tracker skulle have tre formål: Den skulle give frihed til personen med demens, skabe tryghed for pårørende og give ekstra overskud til plejepersonalet. Mere enkelt kunne det næsten ikke være.

Men gode ideer kommer dog sjældent uden udfordringer. Der eksisterede nemlig endnu ikke et kvalitetsprodukt, der kunne leve op til den tryghed som Rasmus og Søren gerne ville levere, og som de kunne videreudvikle på.

Historien om Stella Care - Søren 1Derfor måtte de starte med at udvikle helt fra bunden. Hvilket betød yderligere 24 måneders udvikling. Utallige timer blev brugt på at designe og udvikle nye systemer hjemme i Sørens ét-værelses lejlighed. Det tog næsten tre år fra ideen kom, indtil det helt rigtige produkt var udviklet, og Stella Care kunne fødes.

I år 2012 kom Stella Care officielt til verden, og det var nu tid til, at produktet skulle stå sin prøve. Søren og Rasmus synes selv – med ægte iværksætterånd fristes man til at sige, at de havde udviklet et genialt produkt. En fornemmelse der skulle vise sig at være ægte.

Til demens-årskurset i 2012 stod Rasmus og Søren klar til at fremvise deres produkt. De var nervøse, men spændte på at modtage deres dom. Hvordan ville de faglige eksperter, demenskoordinatorerne, tage imod deres produkt …? Første person nærmede sig standen, og Rasmus og Søren var ivrige efter at fortælle om Stella Care.  Lidt efter kom endnu en interesseret lytter, og pludselig havde der samlet sig en tæt klump af mennesker.

Historien om Stella Care - Søren 2Lanceringen var en succes. Intet blev afsat på årsdagen, men produktet havde potentiale. Dog var Rasmus og Søren de nye drenge i klassen. De havde kun eksisteret i kort tid, og det kræver leveringstryghed og soliditet at være leverandør til kommuner. Der skulle et møde med Syddjurs Kommune til få måneder senere, før der igen kom gang i troen på virksomheden.

Den første kontakt og senere mange flere, blev skabt ved at opbygge relationer. Det er faktisk primært det at opbygge relationer, der gør, at Stella Care nu leverer til mere end 50 af landets kommuner. Derfor skulle mødet tirsdag i forrige uge også handle om at skabe flere relationer og komme ud og møde endnu flere personer rundt omkring i kommunerne.

Bølgerne gik højt under mødet, og hver ide blev nøje diskuteret, inden den enten blev druknet eller vedtaget. Til sidst på dagen var der fem forslag tilbage, som det siden har været umuligt at vælge imellem. Og derfor har de brug for din hjælp med at vurdere fem spørgsmål. Det tager kun meget få minutter, og du finder spørgsmålene lige her.

De håber rigtig meget, at du vil hjælpe med at besvare de fem spørgsmål. Man kan nærmest sige, at de er lige så spændte, som da de tog til demens-årsdagen i 2012. Men sådan er iværksættere og tekniske nørder vist bare.

Har du andet, du gerne vil dele med os, er du altid velkommen til at ringe til Mie på telefon, 42 90 90 51.

Kærlig hilsen
Mie, Stella Care